
- 10 γλυκοπατάτες
- 80 γρ. βούτυρο
- 180 ml χλιαρό γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
Αφού τις πλύνουμε, βράζουμε τις
γλυκοπατάτες σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και αφού βράσουν τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με το πρές πουρέ (ή με τον μύλο λαχανικών ή ακόμη και με ένα πιρούνι). Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και τις χτύπάμε με το σύρμα και προσθέτουμε το γάλα (χλιαρό), και αλατοπιπερώνουμε.Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατέυουμε μέχρι να ομογενοποιήθει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου