Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Κρέμα καραμελέ

Υλικά
Για 8 μερίδες
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 ml νερό
  • 4 αυγά
  • 8 κρόκους αυγών
  • 230 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1L γάλα
  • 1 λοβό βανίλιας 
Εκτέλεση

 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να βράσει ώστε να σχηματιστεί καραμέλα.Μόλις πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα είναι
έτοιμη(προσέχουμε να είναι ρευστή).Μόλις ετοιμαστεί η καραμέλα την τοποθετούμε στα ποτήρια/σκέυη/ραμεκέν.
Σε ένα μπόλ προσθέτουμε τα αυγά,τους κρόκους και την ζάχαρη άχνη και τα αναμιγνύουμε.Σε μια άλλη κατσαρόλα, τοποθετούμε το γάλα και τους σπόρους από την βανίλια και το ζεσταίνουμε προσέχοντας να μην πάρει βράση.Αμέσως μετά το προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε.Το περνάμε από σίτα και μοιράζουμε την κρέμα στα σκέυη με την καραμέλα.Ψήνουμε σε ζεστό μπέν μαρί* στους 170 C για 45 λεπτά.Τα σερβίρουμε αφού κρυώσουν.

*Ζεστό μπέν μαρί: σε ένα ταψί τοποθετούμε τα σκέυη και προσθέτουμε νερό στο ταψί μέχρι την μέση των σκευών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου