
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές chilli ψιλοκομμένες
- 800 γρ. γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 L ζωμό λαχανικών
- 2 κ.γ. Pesto βασιλικού
- 1 κ.σ. κατίκι δομοκού
- αλάτι,πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο,προσθέτουμε το σκόρδο και το chilli και μαγειρέυουμε για 2 λεπτά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και ανακατέυουμε ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.Προσθέτουμε τον ζωμό και μόλις πάρει βράση,χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά(ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες).Αμέσως μετά,σουρώνουμε τις γλυκοπατάτες,χωρίς όμως να πετάξουμε τον ζωμό. Πολτοποιούμε τις γλυκοπατάτες στο μπλέντερ(ώστε να γίνει κρεμώδης η ηφή τους) και τις βάζουμε ξανά σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας λίγο απο τον ζωμό.Προσθέτουμε το pesto βασιλικού,αλατοπιπερώνουμε και ανακατέυουμε για 1-2 λεπτά.Αποσύρουμε απο την φωτιά.Σερβίρουμε σε μπόλ σούπας και γαρνίρουμε με το κατίκι δομοκού.
*Προσπαθούμε να μην αλέσουμε τις γλυκοπατάτες πολύ,γιατί γίνεται κολλώδης η σούπα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου