Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Spaghetti al Pesto Genovese



Υλικά
·         250 γραμ. Spaghetti
·         2 ματσάκια βασιλικό
·         50 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
·         15 γραμ. κουκουνάρι
·         ελαιόλαδο
·         1 σκελίδα σκόρδο
·         αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Πρώτα από όλα πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τον βασιλικό, τον βάζουμε στο μπλέντερ ή στο γουδί μαζί με το κουκουνάρι, την παρμεζάνα,
λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκο και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε μέχρι τη μέση ελαιόλαδο και τα χτυπάμε, ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Έπειτα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και μόλις είναι έτοιμα (al dente), τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.
Σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας τη σάλτσα από πάνω και ανακατεύουμε με δυο κουτάλια καλά για να πάει παντού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου