- 2 φύλλα σφολιάτας
- 200 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά τετράγωνα
- 200 γρ. μπέικον καπνιστό χοντροκομμένο
- 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μπρόκολο χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια
- 100 γρ. πεκορίνο χοντροτριμμένο
- αλάτι,πιπέρι
- 100 γρ. τυρί μιτάτο χοντροτριμμένο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. πέστο
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 60 ml λευκό κρασί
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε
το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα,
προσθέτουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπρόκολο. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ¼ ποτήρι νερό και μόλις το απορροφήσει, προσθέτουμε το πέστο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφού κρυώσει το τοποθετούμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το πεκορίνο, το μιτάτο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά μας.
προσθέτουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπρόκολο. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ¼ ποτήρι νερό και μόλις το απορροφήσει, προσθέτουμε το πέστο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφού κρυώσει το τοποθετούμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το πεκορίνο, το μιτάτο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά μας.
Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας(χωρίς να αφαιρέσουμε την
αντιπολιτική μεμβράνη που έχει) και μοιράζουμε την γέμιση τοποθετώντας την στο
κέντρο. Στα μέρη της σφολιάτας που δεν υπάρχει γέμιση την τρυπάμε με την
βοήθεια ενός πιρουνιού και τα βρέχουμε με λίγο νερό(ώστε να κολλήσουν μεταξύ
τους).Ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό την σφολιάτα, με την βοήθεια της μεμβράνης,
κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα. Βάζουμε το ρολό σε ταψί με λαδόκολλα(έχοντας
την ένωση της ζύμης προς τα κάτω) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35
λεπτά περίπου στους 180 C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου