Υλικά
Σε ένα μπόλ προσθέτουμε το αλεύρι,την μαγειρική σόδα,το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,το ξύσμα πορτοκαλιού,το γαρύφαλλο,την κανέλα και το baking powder και τα ανακατέυουμε.Προσθέτουμε ανακατεύοντας/ζυμώνοντας το ηλιέλαιο,το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού.Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολάει η ζύμη στα χέρια μας.Πλάθουμε την ζύμη στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε σε αβαθές ταψί με λαδόκολλα στους 170 C σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.
Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι,βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα(ξύλο κανέλας, μέλι,ζάχαρη,νερό και φλούδα πορτοκαλιού) και το αφήνουμε να βράσει.Αφού το ξαφρίσουμε το αφήνουμε να βράσει άλλα 5 περίπου λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν τα μελομακάρονα ψηθούν τα βουτάμε στο σιρόπι για 1 λεπτό περίπου κα τα στρώνουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας τα με την καρυδόψυχα.
- 85 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 480 γρ. αλεύρι(μαλακό)
- 240 ml ηλιέλαιο
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
- 120 ml χυμό πορτοκαλιού
- 30 ml κονιάκ
- 1/2 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- τριμμένο καρύδι για το σερβίρισμα
- 1 ξύλο κανέλας
- Φλούδα από 1 πορτοκάλι
- 240 ml νερό
- 400 γρ. ζάχαρη
- 700 γρ. μέλι
Σε ένα μπόλ προσθέτουμε το αλεύρι,την μαγειρική σόδα,το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,το ξύσμα πορτοκαλιού,το γαρύφαλλο,την κανέλα και το baking powder και τα ανακατέυουμε.Προσθέτουμε ανακατεύοντας/ζυμώνοντας το ηλιέλαιο,το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού.Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολάει η ζύμη στα χέρια μας.Πλάθουμε την ζύμη στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε σε αβαθές ταψί με λαδόκολλα στους 170 C σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.
Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι,βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα(ξύλο κανέλας, μέλι,ζάχαρη,νερό και φλούδα πορτοκαλιού) και το αφήνουμε να βράσει.Αφού το ξαφρίσουμε το αφήνουμε να βράσει άλλα 5 περίπου λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν τα μελομακάρονα ψηθούν τα βουτάμε στο σιρόπι για 1 λεπτό περίπου κα τα στρώνουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας τα με την καρυδόψυχα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου