
- 700 γρ. τομάτες ψιλοκομμένες
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 60 ml λευκό κρασί
- 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 250 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
- λίγο εστραγκόν
- 2-3 φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
- αλάτι,πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα που έχει κάψει,προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει
προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο,το σέλινο και τα σωτάρουμε.Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε τις τομάτες και μετά από 4-5 λεπτά σβήνουμε με το κρασί.Αμέσως μετά προσθέτουμε το νερό,την ζάχαρη,το αλάτι,το πιπέρι,το εστραγκον και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.Έπειτα την περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία η υφή της και την βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 5-7 λεπτά.Σερβίρουμε προσθέτωντας τον βασιλικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου