Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Τοματόσουπα βελουτέ

Υλικά
  • 700 γρ. τομάτες ψιλοκομμένες
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 250 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
  • λίγο εστραγκόν
  • 2-3 φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
  • αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα που έχει κάψει,προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει
προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο,το σέλινο και τα σωτάρουμε.Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε τις τομάτες και μετά από 4-5 λεπτά σβήνουμε με το κρασί.Αμέσως μετά προσθέτουμε το νερό,την ζάχαρη,το αλάτι,το πιπέρι,το εστραγκον και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.Έπειτα την περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία η υφή της και την βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 5-7 λεπτά.Σερβίρουμε προσθέτωντας τον βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου