
- 250 γρ. cous-cous
- 1/2 κρεμμύδι
- 2 τμχ. αγγουράκια
- 1 μέτρια ντομάτα
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο,ψιλοκομμένο
- 30 ml χυμό λεμονιού
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 250 ml ζωμό(είτε λαχανικών,είτε κοτόπουλου) ή αν δεν έχουμε ζωμό 250 ml νερό και προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Αφού το νερό βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά και απλώνουμε το κους-κούς σε ένα μικρό ταψί.Προσθέτουμε 50 ml νερό στο ταψί με το κους-κούς και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μας πολύ καλά.Το αφήνουμε 4-5 λεπτά για να απορροφήσει το νερό και μετά το "σπάμε" με τα δάχτυλα μας και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία εάν χρειάζεται(εάν δηλαδή το κους-κους "κρατάει").Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,την ντομάτα και το αγγούρι και τα προσθέτουμε στο κους-κούς.Αμέσως μετά προσθέτουμε τον μαϊντανό και το δύοσμο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπόλ προσθέτουμε την μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε με το σύρμα.Μόλις ομογενοποιηθούν τότε προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.Προσθέτουμε την σάλτσα λεμονιού στο κους-κούς,ανακατέυουμε και σερβίρουμε.
*Το κους-κούς παρασκευάζεται από σιμιγδάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου