
- 6 φύλλα κρούστας
- 120 γρ. βούτυρο μαλακό
- 2 λίτρα φρέσκο γάλα χλιαρό
- 10 αβγά μεγάλα
- 250 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς
τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο.Φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να πάρουν χρώμα.Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά μέχρι ομογενοποιηθούν τα υλικά.Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για 45-55 λεπτά.Αφήνουμε να την γαλατόπιτα να κρυώσει και πουδράρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου