Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Γαλατόπιτα

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 120 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 10 αβγά μεγάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς
τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο.Φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να πάρουν χρώμα.Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά μέχρι ομογενοποιηθούν τα υλικά.Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για 45-55 λεπτά.Αφήνουμε να την γαλατόπιτα να  κρυώσει και πουδράρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου