Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ριζότο με γαρίδες και πέστο

Υλικά
  • 250 γρ. ρύζι Arborio/ Carnaroli
  • 1/2 kg γαρίδες 
  •  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κ.γ σάλτσα pesto
  • 30 γρ. περίπου παρμεζάνα τριμμένη
  • 1L  ζωμό λαχανικών/κοτόπουλου
  • αλάτι,πιπέρι  
Εκτέλεση 

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το
ελαιόλαδο και μισή κουταλιά βούτυρο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά και τις αποσύρουμε από το τηγάνι. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδοκαι τα σοτάρουμε. Μόλις διαφανίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι και το σωτάρουμε κι αυτό μεχρι να αρχίσει να γίνεται διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις αποροφηθεί προσθέτουμε μια με την κουτάλα της σούπας (περίπου 100ml) ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας συνεχως. Μόλις ο ζωμός απορροφηθεί επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μεχρι να τελείωσει ο ζωμός ανακατεύοντας πάντα συνεχως. Έπειτα προσθέτουμε τις γαρίδες και το pesto, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την παρμεζάνα και το υπόλοιπο βουτυρο ανακατεύοντας πάντα συνεχώς μεχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Για το pesto:
http://info4foods.blogspot.gr/2014/10/pesto-alla-genovese.html  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου