- 2 φιλέτα σολομού κομμένα στην μέση
- 250 γρ. noodles αυγού
- 2 καρότα κομμένα ζουλιέν
- 1 κολοκύθι κομμένο ζουλιέν
- 5-6 baby corn κομμένα σε κομμάτια
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 80 ml σάλτσα σόγιας
- 1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
- 1/2 κ.γ. σκόνη lemongrass
- 30 ml σάκε ή βότκα
- πιπέρι
- 30 ml ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι

- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 ml σόγια
- 2 κ.γ. ζάχαρη
Για την μαρινάδα:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την σόγια,το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και αναμιγνύουμε
τα υλικά.Έπειτα προσθέτουμε τα φιλέτα του σολομού και τα μαρινάρουμε για μια ώρα.
Για τα noodles:
Βράζουμε τα noodles όπως μας καθοδηγούν οι οδηγίες και τα σουρώνουμε.Σε ένα wok ή βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε τα ζουλιέν του καρότου. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις γίνει διάφανο και το σκόρδο. Έπειτα από 2 λεπτά προσθέτουμε το κολοκύθι και μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε με το αλκοόλ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την υπόλοιπη σόγια. Όταν πάρει βράση και αρχίσει να δένει η σάλτσα,προσθέτουμε τα noodless και αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει πάρει θερμοκρασία σοτάρουμε τα κομμάτια του σολομού μέχρι να ροδίσουν. Γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου