Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Creme Catalane

Υλικά
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κρόκους αυγού
  • 90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το ξύλο κανέλας,τα 70 γρ. ζάχαρης και το
ξύσμα πορτοκαλιού.Λίγο πριν πάρει βράση αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και σουρώνουμε την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε με την βοήθεια ενός αυγοδάρτη τους κρόκους και την ζάχαρη και μόλις το μείγμα αφρατέψει προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος(ζεστή) και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.Επανατοποθετούμε στην φωτιά και ανακατέυουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.Μοιράζουμε την κρέμα σε σκεύη και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.Με την βοήθεια ενός φλόγιστρου ή του γκρίλ του φούρνου δημιουργούμε μια κρούστα καραμέλας.

1 σχόλιο: