Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Σάλτσα Ayoli

Υλικά
  • 2 κρόκους αυγού
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 300 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση 

 Σε ένα μπόλ βάζουμε τους κρόκους του αυγού
και το λεμόνι χτυπώντας με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Προσθέτουμε το σκόρδο και σταδιακά και αργά το ηλιέλαιο μέχρι να δέσει η σάλτσα και να αποκτήσει κρεμώδη υφή και αλατοπιπερώνουμε.Πριν σερβίρουμε την αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου