Υλικά
- 250 γρ.αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 γρ. βούτυρο
- 215 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 130 γρ. γάλα
- 2 αυγά
- 1 ½ μήλο
- 50 γρ. σταφίδες
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τις σταφίδες σε λικέρ(π.χ. martini) για 2 περίπου ώρες.
Κόβουμε τα μήλα σε μικρά
τετράγωνα. Παράλληλα, σε ένα μπόλ χτυπάμε την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να
αφρατέψουν(να ομογενοποιηθούν). Αμέσως μετά προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και
έπειτα το μισο αλέυρι και το μισό γάλα και τα ανακατέυουμε. Προσθέτουμε
το υπόλοιπο αλέυρι, το υπόλοιπο γάλα,τις σταφίδες και την κανέλα και
ανακατέυουμε.Αμέσως μετά προσθέτουμε τα μήλα και ανακατέυουμε. Βουτυρώνουμε
και αλευρώνουμε τις φόρμες για μάφιν και τις γεμίζουμε μέχρι την μέση με το
μείγμα. Ψήνουμε
στους 180 C για 25 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου