
- 250 γρ. spaghetti
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ντομάτες(ξεφλουδισμένες) ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
- 1 καυτερή πιπεριά
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 70 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε τέταρτα ή ροδέλες
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγη κάπαρη
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό(αλ ντέντε) και τα σουρώνουμε.Σε
ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά την πιπεριά και το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.Προσθέτουμε το σκόρδο και τις αντζούγιες.Αμέσως μετά προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα (αν οι ντομάτες μας δεν είναι ώριμες, καλό είναι να προσθέσουμε λίγο νερό) για 8-10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε την κάπαρη και τις ελιές και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 2-3 λεπτά ακόμη.Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατέυουμε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου