Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Σαλτσα Mayonnaise

Υλικά
  • 2 κρόκους αυγού
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 370 γρ. ηλιέλαιο
  • αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ βάζουμε τους κρόκους του αυγού,το λεμόνι και την
μουστάρδα,χτυπώντας με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Αμέσως μετά προσθέτουμε σταδιακά και αργά το ηλιέλαιο (γιατί αν το προσθέσουμε όλο μαζί θα "κόψει" η μαγιονέζα) μέχρι δέσει η σάλτσα και να αποκτήσει μια κρεμώδη υφη και αλατοπιπερώνουμε.

*Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο, απλώς θα γίνει πιο "βαριά" η μαγιονέζα.
*Αντί για λεμόνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύδι από λευκό κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου