Υλικά
Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το βούτυρο και το αλέυρι με τα χέρια μας.Θα
+σχηματιστεί μια "τριφτή" ζύμη.Προσθέτουμε την ζάχαρη,το αλάτι,το αυγό,το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 10 λεπτά(ή μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα τοιχώματα του μπόλ).Ανοίγουμε το φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη και το τοποθετούμε στην ταρτιέρα.Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι,τοποθετούμε από πάνω μια λαδόκολα και ξερά φασόλια* και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 C.
*Ψήνουμε με λαδόκολλά και ξερά φασόλια,για να ψηθεί η ζύμη χωρίς να φουσκώσει.
- 200 γρ. αλέυρι κοσκινισμένο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. νερό
Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το βούτυρο και το αλέυρι με τα χέρια μας.Θα
+σχηματιστεί μια "τριφτή" ζύμη.Προσθέτουμε την ζάχαρη,το αλάτι,το αυγό,το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 10 λεπτά(ή μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα τοιχώματα του μπόλ).Ανοίγουμε το φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη και το τοποθετούμε στην ταρτιέρα.Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι,τοποθετούμε από πάνω μια λαδόκολα και ξερά φασόλια* και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 C.
*Ψήνουμε με λαδόκολλά και ξερά φασόλια,για να ψηθεί η ζύμη χωρίς να φουσκώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου