
- 425 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 400 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. ζάχαρη
- 9 αυγά
- 1 σφηνάκι λικέρ tia maria/amaretto/frangelico
- 1 κ.σ. αλεύρι
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπαμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.Παράλληλα σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.
Όταν λιώσουν και ομογενοποιηθούν,αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι,το λικέρ και το μείγμα από κρόκους και ζάχαρη.
Όταν αναμίξουμε το μείγμα καλά,προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα "απαλά" μεχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα μας τα υλικά.Τοποθετούμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.Ψήνουμε στους 150 C για περίπου 1 ώρα.
*Για να δούμε εαν έχει ψηθεί,βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας και το τραβάμε.Εάν βγεί καθαρό μόλις το τραβήξουμε,σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι.
*Μπορούμε να το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου