Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Pana cotta βανίλιας

Υλικά


  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 στίκ φρ. βανίλιας
  • 6 τμχ. ζελατίνη

Εκτέλεση 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη,την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και το γάλα μέχρι να πάρουν μια βράση.Μόλις πάρουν μια βράση, αποσυρρουμε
από την φωτιά και προσθέτουμε την ζελατίνη (την οποία πρίν την έχουμε μαλακώσει για μερικά λεπτά σε χλιαρό νερό) ανακατεύοντας μεχρι να διαλυθει στο μείγμα.Την αφήνουμε να πάρει θερμoκρασία δωματίου και την μοιράζουμε σε μπόλ.Την βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 3-4 ώρες περίπου είναι έτοιμη για σερβίρισμα.Μπορούμε να την γαρνίρουμε με κάποιο σιρόπι ή ακόμη και με γλυκό του κουταλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου