
- 350 γρ.μπεσαμέλ
- 90 γρ. τριμμένη Παρμεζάνα
- 3 τμχ αυγά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι,πιπέρι
Αφού ξεχωρίσουμε τους κρόκους από τα ασπράδια,χτυπάμε τα τελευταία με τον αυγοδάρτη ώστε να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
Στην χλιαρή μπεσαμέλ προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα μπαχαρικά.Χτυπάμε τους κρόκους με τον αυγοδάτη και τα προσθέτουμε κι αυτά στην μπεσαμέλ.Με την βοήθεια μιας σπάτουλας(μαρίζα) προσθέτουμε σιγά-σιγά την μαρέγκα στην μπεσαμέλ, αναδέυοντας "απαλά".Βουτυρώνουμε 3 φορμάκια ή ένα σκέυος και τοποθετούμε το μείγμα μας.Ψήνουμε στους 190 C για 35-40 λεπτά.
*Δεν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου γιατί επηρεάζει το "φούσκωμα" του σουφλέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου