Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Σούπα μανιταριών βελουτέ

Υλικά


  • 500 γρ. μανιτάρια χοντροκομμένα
  • 50 γρ.βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 L ζωμό λαχανικών
  • αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση

 Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο,το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδακι και το σωτάρουμε.Μόλις αρχίσει το κρεμμύδι να γίνεται διάφανο, τότε προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Αλατίζουμε και τα αφήνουμε να σωταριστούν για 2-3 λεπτά.Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.Μόλις μαλακώσουν αρκετά,"περνάμε" τα υλικά μας απο το μίξερ και κατόπιν τα σουρώνουμε.Τοποθετούμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την κρέμα,ώστε να δέσει η σούπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου