Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Risotto Λαχανικών



Υλικά

  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 50 γρ. καλαμπόκι
  • 3-4 μανιτάρια
  • 250 γρ. ρύζι Arborio/Carnaroli
  • 1 L ζωμό λαχανικών
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. βούτηρο
  • 70 γρ. περίπου παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές,το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λαχανικά.
Μόλις το κρεμμύδι γίνει "διάφανο" προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.Μόλις "διαφανίσει" και το ρύζι,σβήνουμε με το κρασί και αμέσως μόλις απορροφηθεί προσθέτουμε με την κουτάλα της σούπας(περίπου 100ml) ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας συνεχως.Μόλις ο ζωμος απορροφηθεί επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μεχρι να τελείωσει ο ζωμός ανακατεύοντας πάντα συνεχως.Όταν προσθέσουμε την τελευταία κουταλιά,και απορροφηθεί η μισή ποσοτητα του ζωμού(αρχίζει το ρύζι να "χυλώνει") αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθετουμε το βούτυρο και αμέσως μετά την τριμμένη παρμεζάνα.Ανακατέυουμε μεχρι να ομογενοποιηθούν τα τελευταία μας υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου