
- 200 γρ. καπνιστό μπεικον ψιλοκομμένο
- 250 γρ. ζυμαρικά τορτελίνι
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κρόκος αυγού
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι,πιπέρι
Αφού βράσουμε τα τορτελίνι σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε.Παράλληλα σωτάρουμε το καπνιστο μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία(εάν δεν έχουμε αντικολλητικό τηγάνι,
προσθέτουμε μια κ.γ. βούτυρο).Μετά απο 3-4 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να αποροφηθούν τα υγρά.Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα τορτελίνι και ανακατεύουμε.Μόλις τα υγρά φτάσουν στο μισό και αρχίζει να δένει η σάλτσα,προσθέτουμε τον κρόκο(τον οποίο έχουμε χτυπήσει ελαφρώς με λίγη κρέμα γάλακτος),την παρμεζάνα και ανακατέυουμε ώστε να ομογενοποιηθεί ο κρόκος με τα υπόλοιπα υλικά.
*Τα τορτελίνι μπορούν να έχουν είτε γέμιση τυριών είτε κρέατος.
*Η αυθεντική ιταλική carbonara δεν περιέχει κρέμα γάλακτος, παρά μόνο κρόκους αυγού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου