Υλικά
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε στην συνέχεια το mascarpone. Χτυπάμε ξεχωριστα την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγύ και
την αναμιγνύουμε στο πρώτο μίγμα.Προσθέτουμε το ρούμι,το kahlua και το λικέρ(frangelico) και αναμιγνύουμε.Σε ένα ταψί ή μια βάση ή ακομη και σε ποτήρι ξεκινάμε να στήνουμε το γλυκό.Στρώνουμε μια βάση με κρέμα για αρχή και μετά προσθέτουμε εναλλάξ σαβαγιάρ-κρέμα-σαβαγιάρ-κρέμα, βουτώντας καθε φορα τα σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ.Στο τέλος προσθέτουμε σκόνη κακάο.
- 6 κρόκους αυγού
- 210 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 600 γρ. τυρί Mascarpone ή τυρί κρέμα
- 820 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 σφηνάκια Frangelico/Tia Maria
- 1 1/2 σφηνάκι ρούμι
- 1 σφηνάκι Kahlua
- 2 κούπες καφέ εσπρέσσο + λίγο ζεστό νερό.
- Σαβαγιάρ
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε στην συνέχεια το mascarpone. Χτυπάμε ξεχωριστα την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγύ και
την αναμιγνύουμε στο πρώτο μίγμα.Προσθέτουμε το ρούμι,το kahlua και το λικέρ(frangelico) και αναμιγνύουμε.Σε ένα ταψί ή μια βάση ή ακομη και σε ποτήρι ξεκινάμε να στήνουμε το γλυκό.Στρώνουμε μια βάση με κρέμα για αρχή και μετά προσθέτουμε εναλλάξ σαβαγιάρ-κρέμα-σαβαγιάρ-κρέμα, βουτώντας καθε φορα τα σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ.Στο τέλος προσθέτουμε σκόνη κακάο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου