Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Πατάτες Dauphinoise (Ντοφινουάζ)

Υλικά


  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 700 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα ή γάλα και κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. παρμεζάνα ή σκληρό τυρί τριμμένο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τις πατάτες,τις κόβουμε σε λεπτές φέτες(οπως π.χ. στον μουσακά αλλά στο μισό τους πάχος)
και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Με τισ σκελίδες του σκόρδου τρίβουμε τα τοιχώματα και τον πάτο απο ένα τετράγωνο ταψί και στην συνέχεια το βουτυρώνουμε.Τοποθετούμε μια στρώση απο τις πατάτεσ χωρίς να αφήνουμε κενά και αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρι(μισή ποσοτητα,δηλ. τα 100 γρ.).Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία,αλλά προτού ρίξουμε το τυρί,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.Συνεχίζουμε με το τυρί και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρα κομμάτια( διασκορπισμένο).Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 1 1/2 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου