Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Gnocchi πατάτας

Υλικά



  • 500 γρ. πατάτες κομμένες καρέ
  • 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 90 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά(ή μέχρι να μαλακώσουν).Αμέσως μετά τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Μόλις στεγνώσουν τις πολτοποιούμε(με την βοήθεια ενός πρες πουρέ ή ενός αυγοδάρτη) και προσθέτουμε όλα μας τα υλικά,δηλαδή το μοσχοκάρυδο,το αλέυρι,το βούτυρο και το αυγό, ανακατέυοντας μέχρι να γίνει ο πουρές λείος.
Αφού αλευρώσουμε τα χέρια μας,πλάθουμε το πουρέ σε ρολό και το τεμαχίζουμε σε 24 κομμάτια.Τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε(είτε νιόκι με την βοήθεια ενός πιρουνιού,είτε σφαίρικό).Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα νιόκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά(όταν είναι έτοιμα ανεβαίνουν στην επιφάνεια).

*Τα νιόκι είναι είδος ζυμαρικού,οπότε μπορούμε να τα συνδιάσουμε με διάφορες σάλτσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου