
- 1/2 κιλό μοσχαρίσια ελιά
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 κ.σ. τοματοπολτό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 1 "πρέζα" γλυκό μπούκοβο
- 1 ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
- αλάτι,πιπέρι
- 1/2 κιλό μετριο κριθαράκι
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, σωτάρουμε το κρεμμύδι.Μόλις γίνει διάφανο προσθέτουμε την ελιά μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το ξύλο κανέλας,το σκόρδο(ολοκληρο),το μπαχάρι,την δάφνη,τον τοματοπολτό και τα σωτάρουμε 2-3 λεπτά.Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε νερό ώστε να καλυφθεί το κρέας(τουλάχιστον) και αλάτοπιπερώνουμε.Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα του.Προσθετουμε λίγο νερό και το κριθαράκι και βράζουμε για 4-5 λεπτά.Αμέσως μετά βάζουμε τα υλίκα που έχουμε στην κατσαρόλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170 C για περίπου 10' ή μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι.
*Μπορούμε επίσης αφού βγάλουμε το ταψί απο τον φούρνο,να έχουμε κάψει 100-150 γρ. βούτυρο σε ένα τηγάνι και να το περιχύσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου