
- 250 γρ. ρύζι Arborio/ Carnaroli
- 1 γρ. στίγματα κρόκου κοζάνης(σαφράν)
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 70 γρ. περίπου παρμεζάνα τριμμένη
- 1L ζωμό λαχανικών/κοτόπουλου
- αλάτι,πιπέρι
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμετο ελαιόλαδο και μισή κουταλιά βούτυρο.Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σωτάρουμε.
Μόλις διαφανίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι και το σωτάρουμε κι αυτό μεχρι να αρχίσει να γίνεται διάφανο.Σβήνουμε με το κρασί και μόλις αποροφηθεί προσθέτουμε μια με την κουτάλα της σούπας(περίπου 100ml) ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε τον κρόκο κοζάνης,ανακατεύοντας συνεχως.Μόλις ο ζωμός απορροφηθεί επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μεχρι να τελείωσει ο ζωμός ανακατεύοντας πάντα συνεχως.Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε απο την "φωτιά".Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το υπόλοιπο βουτυρο ανακατεύοντας πάντα συνεχώς μεχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου