
- 12-15 τμχ μήλα
- 350 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 170 γρ. βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 αυγό
- 25 γρ. baking powder
- 100 γρ. σταφίδες
- 1 ξύλο κανέλας και λίγο τριμμένη κανέλα
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
Αφού καθαρίσουμε τα μήλα,τα κόβουμε σε μέτρια καρέ(τετράγωνα).Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα,αφού πάρει θερμοκρασία,
βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο,τα μήλα,3 κουταλιές(περίπου 50 γρ.) ζάχαρη,το ξύλο κανέλας,τον αστεροειδή γλυκάνισο και 2 κ.σ. νερό.Τα "σωτάρουμε" για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά(ανακατέυοντας) και αμέσως μετά προσθέτουμε τις σταφίδες.Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για περίπου 2-3 λεπτά,προσθέτουμε την τριμμένη κανέλα και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Για να φτιάξουμε την ζύμη, σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι,την υπόλοιπη ζάχαρη(περίπου 170 γρ.),το βούτυρο,το baking και το αυγό και τα αναμιγνύουμε και πλάθουμε την ζύμη για περίπου 10 λεπτά,μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψί απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης(είτε την ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη) μέχρι να φτάσει στην άκρη του σκέυους.Τρυπάμε με την βοήθεια ενός πιρουνιού όλη την επιφάνεια της ζύμης και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά στους 190 C.Αφού την βγάλουμε από τον φούρνο,τοποθετούμε την γέμιση.Με την βοήθεια του πλάστη,ανοίγουμε το ζυμάρι που έχει μέινει ώστε να σχηματιστεί ένα φύλλο για να σκεπάσουμε την γέμιση.Τοποθετούμε το φύλλο πάνω από το σκεύος σκεπάζοντας το και "ενώνουμε" τις ζύμες.Κόβουμε ότι εξέχει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C για περίπου 45-50 λεπτά.
*Μπορούμε αν θέλουμε να βουτυρώσουμε το "καπάκι" της μηλόπιτας πριν το ψήσιμο.
*Αντί για μήλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αχλάδια ή και αχλάδια και μήλα.
*Μπορούμε να γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και σάλτσα καραμέλας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου