·
1 φιλέτο κοτόπουλο
·
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
·
2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
·
1 κουτ. γλυκού σκόνη tandoori
·
½ κουτ. γλυκού κύμινο
·
½ κουτ. γλυκού αλάτι
·
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
·
1 πρέζα πιπέρι
·
2 κομματάκια τζίντζερ φρέσκο
·
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
·
1 φλιτζανάκι του καφέ ζωμό κοτόπουλου
·
1 κουτ. σούπας κονιάκ
·
1 κουτ. σούπας γιαούρτι
·
1 κουτ. γλ. βούτυρο
·
ψιλοκομμένο κόλιανδρο φρέσκο
Εκτέλεση
Σε
ένα τηγάνι σωτάρουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού στο σησαμέλαιο.
Σε
ένα άλλο τηγάνι σωτάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε λάδι. Μόλις πιάσει μια
κρούστα/χρώμα το σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το σωταρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και το
κρασί, αφήνουμε το φαγητό στην φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και να
δέσει η σάλτσα (περίπου 15 λεπτά).
Στην
συνέχεια, αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και "περνάμε" την σάλτσα στο
μίξερ, προσθέτοντας το βούτυρο.
Σερβίρουμε
το κοτόπουλο, το περιχύνουμε με την σάλτσα, προσθέτουμε και το γιαούρτι και
μπόλικο κόλιανδρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου