Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σάλτσα καραμέλας(butterscotch)

Υλικά


  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 55 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά,ανακατέυοντας ώστε να διαλυθούν οι κρυστάλοι της μέχρι να ξανθίνει και
προσθέτουμε το βούτυρο.Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος  ανακατέυοντας.Επανατοποθετούμε το κατσαρολάκι στην φωτιά ανακατέυοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.

*Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί η καραμέλα μπορει να προκαλέσει άσχημα εγκάυματα σε περίπτωση που έρθει σε επαφή με το δέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου