Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Πένες με χωριάτικο λουκάνικο

Υλικά
  • 500 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο(κομμένο σε ροδέλες)
  • 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 400 γρ. αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις πάρει θερμοκρασία σωτάρουμε το λουκάνικο για 4-5 λεπτά(μέχρι να ροδίσει) και προσθέτουμε το σκόρδο,
το μπούκοβο και το κρεμμύδι.Μόλις "διαφανίσει" το κρεμμύδι περιχύνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και 1/2 ποτήρι νερό.Αλάτίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 5-6 λεπτά(μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά).Προσθέτουμε τις πένες και ανακατέυουμε.Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης.
*Αν δεν το θέλουμε πικάντικο,δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μπούκοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου