
- 500 γρ. ζυμαρικά πένες
- 50 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο(κομμένο σε ροδέλες)
- 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 400 γρ. αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις πάρει θερμοκρασία σωτάρουμε το λουκάνικο για 4-5 λεπτά(μέχρι να ροδίσει) και προσθέτουμε το σκόρδο,
το μπούκοβο και το κρεμμύδι.Μόλις "διαφανίσει" το κρεμμύδι περιχύνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και 1/2 ποτήρι νερό.Αλάτίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 5-6 λεπτά(μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά).Προσθέτουμε τις πένες και ανακατέυουμε.Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης.
*Αν δεν το θέλουμε πικάντικο,δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μπούκοβο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου