
για τα μανιτάρια
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 50 γρ. κόρν φλέικς(τα κλασσικά) περασμένα στο multi
- 40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 τμχ. αυγά χτυπημέν
- αλάτι,πιπέρι και λίγο πάπρικα
- 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- λίγο χυμό απο φρέσκο λεμόνι
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αφού τρίψουμε και καθαρίσουμε τα μανιτάρια, τα στεγνώνουμε σκουπίζοντας τα με απορροφητικό χαρτί.Αναμιγνύουμε το σιμιγδάλι,
την φρυγανιά,τα κόρν φλέικς και τα μπαχαρικά σε ένα μπόλ.Σε ένα άλλο μπόλ έχουμε τα αυγά χτυπημένα.Βουτάμε τα μανιτάρια κατά σειρά πρώτα στα αυγά και μετά στο μείγμα της φρυγανιάς.Αν δεν έχουν καλυφθεί παντού από φρυγανιά επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλη μια φορά.Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε ηλιέλαιο και όταν πάρει θερμοκρασία τα τηγανίζουμε μέχρι να ρόδοκοκκινίσουν.
Για το ντίπ
Σε ένα μικρό μπόλ αναμιγνύουμε όλα μας τα υλικά προσέχοντας να μην γίνει αραιό το ντίπ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου