Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Μοσχάρι στρογγανώφ

Υλικά


  • 500 γρ. μοσχαρίσια σπάλα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 τμχ. πιπεριές φλωρίνης(κομμένες ζουλιέν)
  • 1 L κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 2 κ.γ. τοματοπολτό
  • 1 L ζώμο μόσχαρίσιο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. πάπρικα σκόνη
  • αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μέτριες λωρίδες,αλατοπιπερώνουμε και σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο το σωτάρουμε.Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,τις πιπεριές και τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε την πάπρικα και τον τοματοπολτό.Σβήνουμε με το κρασί αφήνοντας να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.Όταν ο ζωμός πέσει στο μισό,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά με το κρέας να γίνει μαλακό.

*Μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι ή ζυμαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου