
- 250 γρ. ρύζι Arborio/ Carnaroli
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ραντίτσιο ψιλοκομμένο
- 60 γρ. τυρί γκοργκοτζόλα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 70 γρ. περίπου παρμεζάνα τριμμένη
- 1 χοντροκομμένη φέτα προσούτο( 30 γρ. περίπου)
- 1L ζωμό λαχανικών/κοτόπουλου
- αλάτι,πιπέρι
Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ το προσούτο.Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμετο ελαιόλαδο και μισή κουταλιά βούτυρο.Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,το προσούτο και τα σωτάρουμε.
Μόλις διαφανίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι και ο σωτάρουμε κι αυτό μεχρι να αρχίσει να γίνεται διάφανο.Σβήνουμε με το κρασί και μόλις αποροφηθεί προσθέτουμε μια με την κουτάλα της σούπας(περίπου 100ml) ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας συνεχως.Μόλις ο ζωμός απορροφηθεί επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μεχρι να τελείωσει ο ζωμός ανακατεύοντας πάντα συνεχως.Μόλις φτάσουμε 2 κουταλιές πριν τελειώσει ο ζωμός προσθέτουμε το ραντίτσιο και αλατοπιπερώνουμε.Mόλις ρίξοyμε tην τελευταία κουταλιά ζωμό,αποσύρουμε απο την "φωτιά" και προσθέτουμε την γκοργκοτζόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.Aμέσως μετά προσθέτουμε την παρμεζάνα και το υπόλοιπο βουτυρο ανακατεύοντας πάντα συνεχώς μεχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου