Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Κυδώνια στο φουρνο

Υλικά
  • 2 κιλά κυδώνια
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κιλό κόκκινο ξηρό κρασί
  • μερικά καρφάκια γαρύφαλλο
  • 2-3 ξύλα κανέλας
  • 1-2 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα τρίβουμε με μια πετσέτα για να φύγει το χνούδι τους. Στη συνέχεια τα ανοίγουμε στη μέση,
βγάζουμε τα κουκούτσια και τα τοποθετούμε ανάποδα στο ταψί.
Ρίχνουμε πάνω από τα κυδώνια τις 2 κούπες ζάχαρη,την  κανέλα και το γαρύφαλλο. Τα περιχύνουμε με το κρασί και τα ψήνουμε στο φούρνο για 1½ με 2 ώρες στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου