Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Spaghetti all'Amatriciana

Υλικά
  • 500 γρ. Spaghetti
  • 120 γρ. καπνιστό μπέικον( κομμένο σε μέτρια καρέ/τετράγωνα)
  • 400 γρ. ντομάτες(ξεφλουδισμένες) ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 70 γρ. τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

   Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις πάρει θερμοκρασία "μαραίνουμε" το σκόρδο,το μπούκοβο, το κρεμμύδι και το μπέικον.
Μόλις "διαφανίσει" το κρεμμύδι περιχύνουμε με το βαλσάμικο και προσθέτουμε τις ντομάτες.Αλάτίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα (αν οι ντομάτες μας δεν είναι ώριμες, καλό είναι να προσθέσουμε λίγο νερό) για 5-6 λεπτά.Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το πεκορίνο στο τηγάνι και ανακατεύουμε ώστε να παει παντού η σάλτσα.

*Ένας εύκολος τρόπος να ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες είναι να βγάλουμε με ένα μαχαίρι το μέρος του κοτσανιού,να τις χαράξουμε σταυρωτά, να τις βουτήξουμε σε μια κατσαρόλα που βράζει για 15 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά σε νερό με πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου