Εκτέλεση
Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ και κάνουμε μια τρύπα στην μέση όπου βάζουμε τα αυγά.Ενσωματώνουμε σταδιακά με
τα δάχτυλα μας το αλεύρι στη τρύπα ξεκινώντας από τις άκρες προς το κέντρο και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα,ώστε να γίνει πιο απαλό το μείγμα μας.Αναμιγνύουμε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογεννοποιηθούν τα υλικά.Σουρώνουμε το μείγμα μας και το σκεπάζουμε με μεμβράνη αφήνωντας το να "ξεκουραστεί" για 30΄ περίπου.Πριν την χρήση το ανακατεύουμε πάλι.
Για να κάνουμε τις κρέπες χρειαζόμαστε ένα καλό αντικολλητικό τηγανι και λίγο βούτυρο.Αφήνουμε το τηγάνι να πάρει καλή θερμοκρασία(να κάψει δηλαδή).Στην συνέχεια με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας το βουτυρώνουμε και προσθέτουμε μια κάλη κουταλιά του μείγματος γέρνωντας το τηγάνι δεξιά και αριστερά ωστε να απλωθεί παντού το μείγμα ομοιόμορφα.Μόλις ψηθεί η μια πλεύρα γυρίζουμε την κρέπα ώστε να ψηθεί και η άλλη.Προσέχουμε η κουταλιά μείγματος που βάζουμε να μην είναι πάρα πολύ ώστε να μην βγεί πολυ χοντρή η κρεπα,γιατί δεν θα είναι ευλίγυστη.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ και κάνουμε μια τρύπα στην μέση όπου βάζουμε τα αυγά.Ενσωματώνουμε σταδιακά με
τα δάχτυλα μας το αλεύρι στη τρύπα ξεκινώντας από τις άκρες προς το κέντρο και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα,ώστε να γίνει πιο απαλό το μείγμα μας.Αναμιγνύουμε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογεννοποιηθούν τα υλικά.Σουρώνουμε το μείγμα μας και το σκεπάζουμε με μεμβράνη αφήνωντας το να "ξεκουραστεί" για 30΄ περίπου.Πριν την χρήση το ανακατεύουμε πάλι.
Για να κάνουμε τις κρέπες χρειαζόμαστε ένα καλό αντικολλητικό τηγανι και λίγο βούτυρο.Αφήνουμε το τηγάνι να πάρει καλή θερμοκρασία(να κάψει δηλαδή).Στην συνέχεια με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας το βουτυρώνουμε και προσθέτουμε μια κάλη κουταλιά του μείγματος γέρνωντας το τηγάνι δεξιά και αριστερά ωστε να απλωθεί παντού το μείγμα ομοιόμορφα.Μόλις ψηθεί η μια πλεύρα γυρίζουμε την κρέπα ώστε να ψηθεί και η άλλη.Προσέχουμε η κουταλιά μείγματος που βάζουμε να μην είναι πάρα πολύ ώστε να μην βγεί πολυ χοντρή η κρεπα,γιατί δεν θα είναι ευλίγυστη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου