
- 1/2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Χυμό απο 3 μέτρια λεμόνια
- 250 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
- αλάτι,πιπέρι
- 1 ψαρονέφρι(~200 γρ.)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.Παράλληλα κόβουμε το ψαρονέφρι σε κυλινδρικό σχήμα, το χτυπάμε με τον μπάτη και αλατοπιπερώνουμε κάθε πλευρά.
Σε ένα τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία,ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει "ροδίζουμε" καλά τα φιλετάκια.Μετά απο 4-5 λεπτά και αφού έχουν ψηθεί τα φιλετάκια,σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε το θυμάρι,το αλατοπίπερο και το μισό βούτυρο.Μόλις αρχίσει δένει η σάλτσα προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα,ανακατέυοντας.Αμέσως μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατέυουμε.
*Επειδή η σάλτσα είναι αρκετά όξινη μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζάχαρη.
*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ψαρονέφρι με μπριζόλα άνευ οστού κομμένη σε μικρά κομμάτια ή ακόμη και κοτόπουλο.
*Μπάτης είναι ένα εργαλείο της κουζίνας που χτυπάμε το κρέας για να μαλακώσει.
Αρέσει στην Λένα κ.
ΑπάντησηΔιαγραφή