Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Σούπα γλυκιάς κολοκύθας με curry

Υλικά


  • 600 ml ζωμό λαχανικών
  • 800 γρ. κολοκύθα γλυκιά κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα που έχει πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το ελαιόλαδο,την κολοκύθα και το κρεμμύδι.Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο,προσθέτουμε το κάρυ και το σκόρδο και ανακατέυουμε ώστε να πάει παντού.
Μετά από 3 λεπτά περίπου προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.Αμέσως μετά,σουρώνουμε την κολοκύθα,χωρίς όμως να πετάξουμε τον ζωμό. Πολτοποιούμε την κολοκύθα στο μπλέντερ και την βάζουμε ξανά σε μια κατσαρόλα.Προσθέτουμε όσο ζωμό θέλουμε(ώστε να δώσουμε την υφή που θέλουμε),αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,ανακατέυοντας και μετά από περίπου 2 λεπτά αποσύρουμε από την φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου