Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ντοματοκεφτέδες με μάραθο και φέτα

Υλικά
  • 1 κλωνάρι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. αλέυρι
  • 200 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες(καθάρισμένες από τα σπόρια)
  • 300 ml μπύρα
  • 1/2 σφηνάκι ούζο
  • 150 γρ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 100 γρ. φέτα
  • αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ προσθέτουμε τον μάραθο,το κρεμμύδι,το φρ. κρεμμύδι,τις ντομάτες,το ούζο,το μπέικιν πάουντερ,την φέτα,το αλάτι και το πιπέρι και
ομογενοποιούμε τα υλικά.Προσθέτουμε εναλλάξ,ανακατέυονταςτην μπύρα και το αλέυρι μέχρι να δημιούργηθεί ένας σφιχτός χυλός.
Σε ένα τηγάνι που έχει πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε με την βοήθεια ένος κουταλιού λίγο από το μείγμα.Συνεχίζουμε με την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές.

*Προσέχουμε να μην γίνει το μείγμα μας αραιό γιατί οι ντομάτες θα "βγάλουν υγρά.
*Βουτώντας το κουτάλι κάθε φορά σε λίγο νερό απελευθερώνεται πιο έυκολα το μείγμα.
*Μπορούμε να τους τηγανίσουμε είτε σε ελαιόλαδο,είτε σε ηλιέλαιο.Σε ηλιέλαιο είναι πιο "ελαφρύ" το τηγάνισμα.
*Μπορούμε να το συνοδέυσουμε με ντιπ γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου