Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Spaghetti με γαρίδες

Υλικά
  • 300 γρ. spaghetti
  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 20 γρ. μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
 Εκτέλεση

 Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες.Αφαιρούμε τα κελύφη,τα βράζουμε για 20 λεπτά και κρατάμε τον ζωμό.Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και 60 γρ. βούτυρο και μόλις πάρει θερμοκρασία σωτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο,το μπούκοβο και τις γαρίδες(χρειάζονται περίπου 4 λεπτά ψήσιμό).Μόλις ροδοκοκκινίσουν οι γαρίδες, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και 1/2 ποτήρι ζωμό από τα κελύφη των γαρίδων.Αλάτίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 6-7 λεπτά(μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά).Προσθέτουμε τα spaghetti και ανακατέυουμε.Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαιντανό.
 *Αντί για κρασί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ούζο ή σαμπούκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου