Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Παστίτσιο

Υλικά
 για τον κιμά
  • 500 γρ. Ζυμαρικα της αρεσκείας μας
  • 1 κιλο κιμά μοσχαρισιο
  • 1 μετριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 ξύλα κανέλλας
  • 1-2 κόκους μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Αλατι και πιπέρι
  • 350ml φρέσκο χυμό ντομάτας
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
 για την μπεσαμέλ
  • 80 γρ. αλέυρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 λίτρο γάλα(ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο)
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

   Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά αναλόγως με τον χρόνο που χρειάζονται.Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και αφού πάρει θερμοκρασία τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και έπειτα τον κιμά.Μολις καβουρδιστεί
ο κιμάς,τον σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 2-3 κούπες νερό.Κατά την διάρκεια του βρασίματος καθαρίζουμε τους αφρούς που θα βγούν στην επιφάνεια.Προσθέτουμε το ξύλο κανέλλας,το μπαχάρι,το δαφνόφυλλο,το χυμό ντομάτας,τον πελτέ,την ζάχαρη,το αλάτι και το πιπέρι και το αφηνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας.
   Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει,το βγάζουμε απο την φωτιά και  προσθέτουμε το αλέυρι ανακατέυοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη.Ξαναβάζουμε το μείγμα στην φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατέυοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει, και την αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι, και ενα κομματακι βουτυρο.
   Σε ενα βουτυρομένο ταψί ή pyrex στρώνουμε τα ζυμαρικά, έπειτα τον κιμά και τέλος την μπεσαμέλ.Ψήνουμε σε πρόθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά(ή μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου