Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Pesto alla genovese

Υλικά


  • 100 γρ. βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο μέτριες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 30 γρ. τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • χοντροτριμμένο αλάτι
Εκτέλεση

Σε ένα μικρό τηγάνι,χώρις λάδι,καβουρδίζουμε το κουκουνάρι.
Σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ,λιώνουμε τον βασιλικό,το σκόρδο και το κουκουνάρι μαζί με λίγο αλάτι.Αμέσως μετά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το πεκορίνο.Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σιγά-σιγά(αρχικά σταγόνα σταγόνα και μετά "κορδόνι").

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου