- 1 κιλό παντζάρια
- 5 ξερά κρεμμύδια
- ½ φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη
- 4 λιαστές ντομάτες
- ½ ματσάκι ρόκα
- 200 γραμ. κατίκι
- 1 κ. γλ. βασιλικό
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 4 φέτες προσούτο
Εκτέλεση
Πλένετε
τα παντζάρια, κόβετε τα φύλλα τους και τυλίγετε το κάθε ένα ξεχωριστά
με αλουμινόχαρτο. Ξεφλουδίζετε και τυλίγετε τα κρεμμύδια με
αλουμινόχαρτο
και τα βάζετε όλα μαζί σε ένα ταψί. Τα ψήνετε στους 200ο C για 50 λεπτά περίπου. Αφού ψηθούν, ξεφλουδίζετε τα παντζάρια και τα κόβετε μαζί με τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Σωτάρετε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσόξανθο χρώμα και τα αφήνετε να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας.Απλώνετε το προσούτο σε ένα αντικολλητικό ταψί και το ψήνετε στους 180° C για 8–10 λεπτά περίπου.
και τα βάζετε όλα μαζί σε ένα ταψί. Τα ψήνετε στους 200ο C για 50 λεπτά περίπου. Αφού ψηθούν, ξεφλουδίζετε τα παντζάρια και τα κόβετε μαζί με τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Σωτάρετε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσόξανθο χρώμα και τα αφήνετε να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας.Απλώνετε το προσούτο σε ένα αντικολλητικό ταψί και το ψήνετε στους 180° C για 8–10 λεπτά περίπου.
Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τις λιαστές, το ξύδι, τον βασιλικό και το θυμάρι, και ψιλοκόβετε τη ρόκα. Αλατοπιπερώνετε τα παντζάρια και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύετε με τη ρόκα και το ντρέσινγκ.
Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και συνοδεύετε τη σαλάτα με το κατίκι. Γαρνίρετε με το προσούτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου