Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Χυλοπίτες με μοσχάρι,μελιτζάνα και φέτα

Υλικά
  • 500 γρ. μοσχάρι(ελιά)
  • 100 γρ. φέτα
  • 2 τμχ. μέτριες μελιτζάνες
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 κ.σ. τοματοπολτό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • αλάτι,πιπέρι
 Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλαμε λίγο λάδι, σωτάρουμε το κρεμμύδι.Μόλις γίνει διάφανο προσθέτουμε την ελιά μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το ξύλο κανέλας,το σκόρδο(ολοκληρο),το μπαχάρι,το δεντρολίβανο,τον τοματοπολτό και τα σωτάρουμε 2-3 λεπτά.Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και μόλις απορροφηθεί προσθέτουμε νερό ώστε να καλυφθεί το κρέας και αλάτοπιπερώνουμε.Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει και αμέσως μετά προσθέτουμε τις μελιτζάνες χοντροκομμένες.Βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη,μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και έπειτα προσθέτουμε τις χυλοπίτες.Μόλις οι χυλοπίτες είναι al dente,αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατέυουμε.Αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου