Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Μελιτζάνες παπουτσάκια


Υλικά
  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • 400 γρ. κιμάς
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 30 γρ.ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξύλο κανέλας
  • 2 μπαχάρια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. τοματοπολτό
  • 350-400 γρ. μπεσαμέλ
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι,πιπέρι,λίγο πάπρικα
Εκτέλεση

Αφού κόψουμε τις μελιτζάνες στην μέση(οριζοντίως),χαράζουμε την σάρκα τους και τις τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο.Τις αφήνουμε να "στραγγίξουν" σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και λίγο
ζάχαρη.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο και μόλις πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο,προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε.Αμέσως μετά σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μπαχάρι,το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας.Διαλύουμε τον τοματοπολτό σε 3 ποτήρια νερό ,το προσθέτουμε στην κατσαρόλα
και το αφήνουμε να βράσει*.Αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε την πάπρικα και λίγο ζάχαρη εάν χρειάζεται.
Σε ένα ταψί στήνουμε τις μελιτζάνες έχοντας το μώβ μέρος τους προς τα κάτω.Πατάμε με την βοήθεια ενός κουταλιού την σάρκα τους,ώστε να δημιουργήσουμε χώρο να μπεί ο κιμάς και μετά τοποθετούμε τον κιμά.Στρώνουμε πάνω από τον κιμά την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.

Για την μπεσαμέλ: 

http://info4foods.blogspot.gr/2014/09/blog-post_36.html

*Ο κιμάς δεν θέλουμε να έχει πολλά υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου