Υλικά
Αφού κοσκινίσουμε το αλέυρι, σε ένα μπόλ το αναμιγνύουμε με την μαγιά κάνοντας μια τρύπα στην μέση.Προσθέτουμε το νερό,το αλάτι και το λάδι και αναμιγνύουμε.Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική(να μην
κολλάει στα τοιχώματα του μπόλ).Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και 15 λεπτά.Μετά την ξεφουσκώνουμε και την ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τις δίνουμε το σχήμα που θέλουμε(κυκλικό,τετράγωνο κτλ.).
*Όταν βάλουμε τα υλικά που θέλουμε για "γέμιση" την τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 190 C για 15-20 λεπτά.
- 175 γρ. αλέυρι
- 5 γρ. αλάτι
- 12 γρ. ξηρή μαγιά
- 150 ml νερό χλιαρό
- 15 γρ. ελαιόλαδο
Αφού κοσκινίσουμε το αλέυρι, σε ένα μπόλ το αναμιγνύουμε με την μαγιά κάνοντας μια τρύπα στην μέση.Προσθέτουμε το νερό,το αλάτι και το λάδι και αναμιγνύουμε.Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική(να μην
κολλάει στα τοιχώματα του μπόλ).Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και 15 λεπτά.Μετά την ξεφουσκώνουμε και την ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τις δίνουμε το σχήμα που θέλουμε(κυκλικό,τετράγωνο κτλ.).
*Όταν βάλουμε τα υλικά που θέλουμε για "γέμιση" την τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 190 C για 15-20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου