Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Κοτόπουλο biryani με κόκκινο curry

Υλικά
  • 150 γρ. ρύζι basmati
  • 1/2  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σπόρο κάρδαμου
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κ.γ. τούρμερικ
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κ.γ. κόκκινο κάρυ
  • 1/2 μάτσο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 400 ml ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση

 Μουλιάζουμε το ρύζι σε χλιαρό νερο για 5 λεπτά και μετά το ξεπλένουμε με κρύο.Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και
προσθέτουμε το κρεμμύδι,το κάρδαμο,το τούρμερικ,την δάφνη,την κανέλα,το κάρυ  και τα κομμάτια του κοτόπουλου και σωτάρουμε μέχρι το κοτόπουλο να ροδοκοκκινίσει.Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα,ανακατεύουμε και σβήνουμε ρίχνοντας τον ζωμό.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε  για 6-7 λεπτά.Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη εκτός φωτιάς για άλλα 10 λεπτά.Ανακατέυουμε και προσθέτουμε φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου