
- 750 γρ. χοιρινό φιλέτο(ψαρονέφρι) ή μπούτι
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 30 γρ. κόλιανδρο σε σπόρους
- 70 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε
το κρέας σε καρέ περίπου 3 με 4 εκατ., όπως στην τηγανιά. Αφήνουμε το
λιπαρό κομμάτι στο κρέας.
Στη
συνέχεια,βάζουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και
μόλις λιώσει
προσθέτουμε το κρέας.Το σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.Μετακινούμε το κρέας στο μισό τηγάνι, και στο άλλο μισό προσθέτουμε τα μανιτάρια.Μετά από 4-5 λεπτά,ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.
προσθέτουμε το κρέας.Το σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.Μετακινούμε το κρέας στο μισό τηγάνι, και στο άλλο μισό προσθέτουμε τα μανιτάρια.Μετά από 4-5 λεπτά,ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.
Παράλληλα,τσακίζουμε τους σπόρους κόλιανδρου σε γουδί, και πασπαλίζουμε το φαγητό,σκεπάζουμε το σκεύος κι αφήνουμε να σιγοβράσει για
45',ελέγχονταςεάν χρειάζεται υγρά.Εάν χρειάζεται υγρά προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.Όταν το κρέας μάλακώσει,αφήνουμε την σάλτσα να δέσει.Σερβίρουμε με ρύζι ή με ζυμαρικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου